De discussies die recentelijk zijn aangewakkerd naar aanleiding van een programma in de media vraagt om een objectieve en professionele reactie van betrokken partijen. Reactief handelen is niet noodzakelijk. Dat is het standpunt van Mahasabha.

Pandits spelen een belangrijke rol binnen de Hindoe gemeenschap door het geven van schriftuurlijke presentaties (katha’s), rituelen en sacramenten (puja’s).Ook binnen de Nederlandse gemeenschap vervullen pandits  een belangrijke taak onder andere bij de dienst geestelijke verzorging bij Justitie en Defensie.

Mahasabha is kritisch en staat volkomen achter het bespreekbaar maken van goede en slechte zaken binnen de gemeenschap. Voor de media, echter is het ontzettend belangrijk om met de nodige nuancering de onderwerpen te onderzoeken en die te behandelen. In gesprek gaan met een groter groep Hindoes en Hindoe-organisaties is daarbij een must alvorens men overgaat tot het trekken van (generaliserende) conslusies. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de media.

Het Hindoeisme geeft mensen de vrijheid om op eigen kracht op zoek te gaan naar wat zij willen accepteren of verwerpen in hun leven. Gebruik van het gezond verstand, in gesprek gaan met anderen en zelf overwegingen maken is daarbij van grote importantie. Dit is een belangrijk uitgangspunt van de Hindoe levensfilosofie. 

Comments

comments