Op 1 november 2015 heeft Shri Sanatan Dharm Mahasabha Nederland een bijeenkomst georganiseerd in de Dew Mandir van Den Haag. De ere gasten bij deze bijeenkomst waren Pandits van de oudere generatie. Zij werden speciaal bedankt voor hun opofferingen om Sanatan Dharm te propageren en levend te houden bij de verschillende Hindoe families over heel Nederland sinds de jaren 60-70.

Mahasabha bestaat op 2 november 2015 38 jaar en wilde dit vieren door wat terug te doen voor de Pandits die hebben bijgedragen aan de Sanatan Dharm. Hoewel dit niet alle Pandits zijn van de oudere generatie, ziet Mahasabha het als een eerste stap om de oudere Pandits te eren op deze manier.

De aankondiging van de dag werd gedaan door de voorzitter van de Sanatan Dharm Priesterraad Pt. Arjun Sharma. De dagvoorzitter was Dhr. Ashis Mathura, secretaris van Mahasabha. Die vertelde waarom deze dag voor vooral de jongere generatie Pandits belangrijk is. De voorzitter van Mahasabha Dhr. Shyam Gangaram-Panday dankte de pandits vanuit zijn positie als vertegenwoordiger van Shri Sanatan Dharm Mahasabha. Hierna werden de Pandits geeerd door de voorzitter van Mahasabha, de ondervoorzitter Dhr. Rajesh Bajnath en de penningmeester Dhr. Ravi Laigsingh. De voorzitter nodigde Pt. R. Ramdoelare Panday uit om namens de oudere pandits een korte toespraak te houden. Hij heeft in het verleden ook deze oorkonde gehad in Suriname. Als laatste dankte de voorzitter van de Dew Mandir, Pt. H. Djwalapersad namens de Dew Mandir de aanwezige Pandits. In het bijzonder dankte Pt. Djwalapersad Pt. Balram Patandin, oud voorzitter van de priesterraad in Suriname, die als vertegenwoordiger van de Pandits in Suriname op deze dag aanwezig was.

Comments

comments