Op vrijdag 28 mei 2017 organiseerde de Stichting Shri Ganesh een drie daagse jagya ter ere van de opening van de Shri Ganesh Mandir in Utrecht. Hierbij kreeg Utrecht haar eerste officiele Hindoe tempel. Tijdens deze plechtigheid waren de heren Shyam Gangaram Panday (voorzitter), Rajesh Bajnath (onder voorzitter) en Ashis Mathura (secretaris) aanwezig namens Mahasabha. De voorzitter heeft namens Mahasabha een korte speech gegeven waar hij duidelijk maakte dat het opzetten van een mandir slechts de eerste stap is. De zware taak van het beheren en in stand houden van een mandir zal rusten op de schouders van niet alleen het bestuur, maar ook de gemeenschap die de Dharm in stand moeten houden voor de toekomstige generaties.

De eerste vyas dienst werd gegeven door Pt. H. Koendan. Ook was er muziek gemaakt door een professionele groep die met moderne instrumenten toch op een klassieke manier bhajans hebben gespeeld. Daarnaast was er ook een Bharatanatyam dans.

Mahasabha wenst de Stichting Shri Ganesh heel veel succes met deze bijzonder mooie mandir welke uitermate geschikt zal zijn voor niet alleen mandir diensten, maar met een uitgebreide hal en keuken geschikt zal zijn voor huwelijken en andere bijeenkomsten.

Hieronder een aantal foto impressies

Comments

comments